Ministerul de Interne al Austriei a anunțat că unul dintre cei doi suspecți are 19 ani și a fost arestat miercuri în orașul Ternitz (la 75 km sud-vest de Viena), într-un raid în care pirotehniștii au evacuat în prealabil clădirea, dar și un azil de bătrâni din vecinătate, de teama riscului unui substanțe explozive. Aparent, este vorba despre un tânăr radicalizat on-line, care jurase credință ISIS, și în locuința căruia chiar s-au găsit substanțe chimice din care se pot fabrica bombe. Un al doilea suspect, despre care poliția nu a oferit detalii, a fost reținut ulterior în capitala Austriei.

Totuși, căutarea autorităților austriece pare a nu se fi încheiat, pentru că acestea au avertizat cetățenii că măsurile de securitate vor fi sporite, inclusiv percheziții de vehicule și restricții de trafic, mai ales în jurul stadionului Ernst Happel din Viena (cel mai mare din țară), unde urma să se desfășoare concertul de trei zile al artistei Taylor Swift, în acest weekend.

Dar cântăreața americană și echipa acesteia au preferat să anuleze evenimentul, deși fuseseră vândute pentru 65 de mii de participanți, în fiecare dintre zilele de concert.

“Cu confirmarea din partea oficialilor guvernamentali a unui atac terorist planificat pe stadionul Ernst Happel, nu avem altă opțiune decât aceea de a anula cele trei spectacole programate”, a anunțat compania producătoare. Swift susține o serie de concerte în întreaga Europă, ca parte a “Eras Tour”, iar recent a fost în Germania.

Cancelarul austriac, Karl Nehammer, a scris pe X că, deși anularea concertelor poate fi “amară” pentru fanii lui Swift, situația este una serioasă, iar “identificarea timpurie a amenințării a prevenit o tragedie”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday