Conform poliției din Somalia, atacul a avut loc la un restaurant situat pe plajă. Pe lângă civilii uciși, au mai murit atacatorul care a detonat bomba și alți trei teroriști, uciși de forțele de securitate. Un alt atacator a fost reținut.

Martorii de la fața locului spun că zona era extrem de aglomerată la momentul atacului, așa cum se poate vedea și în postările de pe rețelele de socializare. Serviciul de ambulanța precizează că, cel mai probabil, bilanțul victimelor va crește în următoarele ore.

Presa locală scrie că atacul a fost coordonat de al Shabaab, o grupare islamistă afiliată al Qaeda, care a mai organizat numeroase atacuri la fel de violente în ultimii 17 ani. Al Shabaab nu a revendicat atacul până acum. Acesta a fost cel mai sângeros atac din Somalia, din 2022 până în prezent. Atunci, două mașini-capcană au fost detonate într-o intersecție aglomerată din Mogadishu, fiind ucise peste 100 de persoane și rănite alte 300.

Surse: The Guardian, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday