Investitorii de pe Wall Street au declanșat vânzări majore ca urmare a temerilor de recesiune. Datele oficiale au arătat că producția a scăzut, în timp ce numărul cererilor de șomaj a crescut, iar Fed a decis menținerea dobânzii de referință.  Indicele Dow Jones a scăzut cu aproape 500 de puncte (1,2%), în timp ce S&P 500 a scăzut și el cu 1,3%, iar Nasdaq cu 2,3%.

Mișcarea investitorilor vine la câteva zile după deciziei Rezervei Federale de a menține dobânda de referință la același nivel până în septembrie, deși investitorii anticipau o reducere. Totuși, președintele FED a subliniat că reducerea va venit doar în cazul în care inflația va rămâne stabilă pe perioada verii. 

De altfel, investitorii au mai fost influențați și de rezultatele slabe de astăzi pe care companiile tehnologice le-au înregistrat. Deși  Meta a anunțat miercuri rezultate peste așteptări în al doilea trimestru, ceea ce a dus la o creștere, indicele bursier pentru companiile tehnologice a început să scadă. Intel a anunțat că va disponibiliza circa 15 mii de angajați, iar Amazon a raportat rezultate financiare sub așteptări.

Pe lângă acești factori The Guardian subliniază că investitorii au părut să fie speriați de datele furnizate de Institutul pentru Managementul Aprovizionării (ISM). Acestea au arătat că producția din ultimele opt luni a atins un nivel minim în iulie, în timp ce numărul de americani care depun noi cereri pentru ajutor de șomaj a atins un nivel maxim în ultimele 11 luni.

De asemenea, și Bursa de la București este pe roșu. Indicele BET a scăzut cu 1,07% vineri. Doar Nuclearelectrica și Bursa de Valori București au încheiat ultima zi de tranzacționare din această săptămână pe plus.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday