Presa franceză relatează despre o nouă acțiune coordonată de sabotaj. Actele de vandalism de noaptea trecută au vizat mai mulți operatori de telefonie din cel puțin șase departamente: Hérault, Bouches-du-Rhône, Oise, Meuse, Drôme și Aude.

Potrivit Le Parisien care citează surse din poliție, au fost secționate cablurile optice. Sunt afectați clienții de telefonie fixă ​​și mobilă, precum și operatorii străini care folosesc rețeaua SFR – a doua cea mai mare companie de telecomunicații din Franța, dar și Telecom. Potrivit informațiilor de la această oră, Parisul nu este afectat, prin urmare nici desfășurarea Jocurilor Olimpice.

O anchetă a fost deschisă și după un incendiu produs la o antenă releu de telefon din apropiere de Toulouse, în cursul nopții de joi spre vineri, a declarat duminică procuratura. Acesta examinează o revendicare a unei grupări extremiste de stânga.

De asemenea, Gerald Darmanin, ministrul de Interne al Franței, a declarat că extremiștii de stângă se află în spatele atacului asupra rețelei de trenuri mare viteză, de vineri. Potrivit rapoartelor din presă, o persoană a fost arestată duminică. Poliția a descoperit în mașina sa chei de acces la sediul tehnic al SNCF – compania națională de căi ferate de stat a Franței, clește de tăiere a cablurilor, set de chei universale, precum și literatură legată de extremismul de stânga.

Surse: Le Parisien, DW

Foto: Andrey Zhuravlev | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday