Donald Trump a făcut aceste declarații într-o conferință Bitcoin, din Nashville, Tennessee, la care au participat aproximativ cinci mii de oameni, care s-au arătat entuziasmați de declarațiile fostului președinte. Acesta a spus și că va pune capăt “cruciadei” administrației Biden împotriva bitcoin și le-a transmis pasionaților de criptomonede că, dacă ar fi președinte s-ar asigura că regulile în domeniu sunt făcute doar de oameni care îl iubesc. 

Trump a detaliat că, în cazul în care va reveni la putere, îl va demite pe președintele Comisiei de Bursă și Valori Mobiliare (SEC), va pune capăt “persecuțiilor” din industria cripto și îl va elibera pe Ross Ulbricht, care a fost condamnat pe viață în 2015 pentru crearea pieței negre online Silk Road, unde erau vândute diverse bunuri ilegale.

Poziția lui Trump vine în contextul în care industria cripto americană s-a confruntat cu o serie de dificultăți în ultimii ani, directorul SEC spunând la începutul acestui an, că este “un domeniu plin de fraudă și manipulare”. De altfel, SEC a deschis anchete împotriva a numeroase companii și directori din domeniu, ceea ce a dus, în cele din urmă și la arestarea fondatorului FTX Sam Bankman-Fried și a fondatorului Binance, Changpeng Zhao. De asemenea, Trump a mai spus că va instrui Trezoreria SUA să renunțe la crearea unei monede digitale a băncii centrale și să numească un consiliu consultativ bitcoin și cripto.

Poziția de acum este considerată neașteptată, întrucât, în trecut, Trump s-a prezentat ca fiind împotriva criptomonedelor, pe care le considera “o înșelătorie”. Totuși, contracandidata sa, Kamala Harris, încearcă să se apropie de alegătorii cripto. Membrii campaniei lui Kamala Harris s-au întâlnit în ultimele zile cu persoane apropiate companiilor cripto în încercarea de a repara relația, ce s-a înrăutățit în timpul administrației Biden.  

Donald Trump este primul candidat important din partea unui partid, care acceptă donații în criptomonede și a anunțat că, de la începutul campaniei, a strâns 25 de milioane de dolari în donații cripto.  

Sursă: Financial Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday