Cercetătorii au observat, în urma studiilor de laborator, că Fusobacterium, care este prezentă în mod obișnuit în gură, a condus la o reducere cu 70-99% a celulelor canceroase atunci când au fost depozitate în vase speciale, pentru câteva zile. De asemenea, aceștia au analizat și 155 de pacienți cu cancer de cap și gât din baza de date Cancer Genome Atlas și au observat o reducere cu 65% a riscului de deces acolo unde a fost detectată bacteria.

Descoperirea a fost făcută de experți de la Guy’s and St Thomas și King’s College London, în parteneriat cu cercetători internaționali și publicat în Cancer Communications. Aceștia s-au declarat surprinși de rezultat, având în vedere că alte cercetării au legat astfel de bacterii de progresia cancerului intestinal.

Acum, cercetătorii încearcă să înțeleagă exact mecanismul biologic care stă în spatele descoperirii și speră că vor putea crea noi tratamente pentru pacienții cu cancer de cap și gât.

Sursă alternativă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday