Ceremonia de deschidere a început la ora 20:30 (ora României). Pentru prima dată, aceasta nu s-a ținut pe un stadion. Cei peste 10 mii de sportivi, din  peste 200 de state, au defilat pe ambarcațiuni de-a lungul Senei, care au trecut pe lângă catedrala Notre-Dame și Turnul Eiffel, înainte de a ajunge la Trocadéro.

Echipa României la defilarea de pe Sena:

Pe lângă sportivi, peste 3.000 de dansatori, artiști și actori au fost prezenți la ceremonie. Printre artiștii care au cânta la ceremonie se regăsesc Céline Dion, Lady Gaga, Aya Nakamura și Gojira – prima trupă de heavy metal care cântă la Jocurile Olimpice.

În delegația României pentru Jocurile Olimpice de la Paris sunt 106 de sportivi, după ce atleta Florentina Iușco a fost suspendată joi pentru dopaj. 

Astăzi au fost perturbate trei linii din rețeaua feroviară de mare viteză din Franța, din cauza unor acțiuni de sabotaj, iar un milion de călători au fost afectați. Organizatorii evenimentului au declarat că incendiile declanșate la instalațiile trenurilor de mare viteză TGV nu vor avea un impact mare asupra ceremoniei de deschidere. 

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august. Ediția din acest an marchează 100 de ani de la precedenta organizare a competiției în Franța. 

Surse: BBC, AP News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday