Audiat de Comisia Juridică a Camerei Reprezentanților, directorul FBI, Christopher Wray, a sugerat că nu este clar dacă Donald Trump a fost lovit de un glonț sau de altceva: “Este sub semnul întrebării dacă un glonț sau o schijă i-a lovit urechea. În acest moment nu știm cu certitudine dacă acel glonț, pe lângă faptul că i-a șters urechea, ar fi putut ateriza în altă parte”.

Declarația lui Wray a provocat furie în tabăra republicanilor, așa că FBI a fost nevoit să revină cu o precizare în care arată că “rămâne clar și consecvent asupra ipotezei că împușcarea fostului președinte a fost o tentativă de asasinat”.

Parlamentarul Ronny Jackson, care a fost consilierul medical șef al lui Donald Trump, a numit declarația șefului FBI “absolut iresponsabilă” și a susținut că este “o altă mișcare motivată politic a omului care și-a folosit în mod repetat Biroul pentru a-l doborî pe președintele Trump”. Totuși, Christopher Wray a fost numit director al FBI chiar de către Donald Trump, în august 2017.

La audierea din Congres el a mai povestit că atacatorul Thomas Crooks a căutat pe Google, înainte de asasinat, detalii despre asasinarea lui John F Kennedy. Mai exact, a vrut să știe cât de departe de țintă s-a aflat Lee Harvey Oswald de președintele american, la asasinatul de la Dallas (Texas) din 22 noiembrie 1963.

Totuși, motivația lui Crooks rămâne în continuare necunoscută, a arătat șeful FBI. Cu o zi mai devreme, directorul Serviciului Secret, Kimberly Cheatle, a demisionat, după ce a fost audiată, la rândul ei, în aceeași comisie, fiind dur atacată chiar de parlamentarii democrați.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday