Incendiile de vegetație au afectat districtul turistic Jasper din Canada, iar flăcările s-au extins și în Parcul Național Jasper, unde au provocat pagube semnificative. Oficialii de la Parcul Național Jasper au declarat că “calitatea aerului s-a deteriorat” în zonă, din cauza flăcărilor. 

Din cauza incendiilor, 25 de mii de persoane au fost forțate să evacueze zona. Nu există rapoarte imediate cu privire la posibili răniți, iar oficialii au declarat că este prea devreme încă pentru a face un bilanț al caselor distruse în urma incendiilor.

În ultima săptămână au izbucnit sute de incendii de vegetație în provinciile Alberta și British Columbia. Regiunea a fost lovită de peste 58.000 de fulgere, care au declanșat incendii, după un val de căldură care a durat timp de trei săptămâni. Peste 400 de incendii au fost înregistrate în British Columbia și alte 176 în provincia vecină Alberta.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat că guvernul său a aprobat cererea făcută de provincia Alberta de asistență pentru stingerea incendiilor, care include asistență militară.

Surse: BBC, AP News 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday