Într-o declarație comună, SUA, Marea Britanie și Coreea de Sud susțin că hackeri nord-coreeni au desfășurat o campanie globală de spionaj cibernetic pentru a încerca să fure secrete militare clasificate, cu scopul de a sprijini programul nuclear al Phenianului.

Hackerii, denumiți Anadriel sau APT45, au încercat sau au reușit să se infiltreze în sistemele informatice ale unei mari varietăți de firme din inginerie și din domeniul apărării, inclusiv companii producătoare de tancuri, submarine, nave militare, avioane de luptă și sisteme de rachete și radare.

Avertizarea a fost emisă de Biroul Federal de Investigații al SUA (FBI), Agenția de Securitate Națională a SUA (NSA), Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie și Serviciul Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud. “Agențiile autoare consideră că grupul și tehnicile cibernetice rămân o amenințare continuă la adresa diferitelor sectoare industriale din întreaga lume, inclusiv, dar fără a se limita la entitățile din țările respective, precum și din Japonia și India”, se arată în poziția comună emisă de acestea.

De asemenea, FBI a emis un mandat de arestare pentru unul dintre presupușii hackeri nord-coreeni și a oferit o recompensă de până la 10 milioane de dolari pentru informații care ar duce la arestarea lui. Suspectul este căutat pentru spălare de bani și piraterie informatică.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday