Ministerul Apărării informează că, azi-noapte, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza Kogălniceanu pentru monitorizarea atacului rusesc asupra zonelor din Ucraina de la granița cu România. Aeronavele au rămas în aer timp de două ore, după ora 1.30, dar MApN nu precizează dacă acestea au detectat încălcarea spațiului aerian al României.

Totuși, precizează că echipe de militari români “execută, la acest moment, cercetări în teren, pentru căutarea unor eventuale obiecte căzute pe teritoriul național, ca urmare a atacurilor executate asupra infrastructurii portuare ucrainene în ultimele două nopți”.

Locuitorii din nordul județului Tulcea au primit și în această dimineață, imediat după ora 1.20, mesaje RO-Alert privind riscul căderii unor obiecte aeriene. Dimineață, Comandamentul Ucrainean a informat oficial că a detectat trei drone rusești care au intrat în spațiul aerian al României, în timpul atacului rusesc.

Cât despre drona găsită deja la Plauru, MApN spune că aceasta este o dronă rusească Geran 1/2 (în realitate este vorba de dronele iraniene Shahed, redenumite de ruși Geran). “Facem precizarea că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, se mai arată în comunicatul MApN.

Ieri, presa ucraineană a informat, citând surse ale Armatei Ucrainene care ar fi comunicat cu autoritățile române, că alte trei drone ar fi căzut pe teritoriul României, după atacul puternic al rușilor din noaptea de marți spre miercuri.

Sursa: Comunicat MApN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday