Zborurile au fost suspendate temporar pe aeroportul Köln Bonn din vestul Germaniei, astăzi, după ce grupul de activiști de mediu Last Generation a făcut o gaură în gardul care înconjoară pista și s-au lipit de aceasta. Aceștia cer guvernului german să renunțe la utilizarea cărbunelui, a petrolului și a gazelor naturale până în 2030. 

Traficul aerian a fost reluat mai târziu, după ce activiștii au fost arestați pentru perturbarea traficului aerian și pentru că au pătruns în zone interzise. Numeroase curse au înregistrat întârzieri sau au fost anulate.

Tot astăzi, poliția britanică a anunțat că a arestat nouă activiști ai grupului Just Stop Oil, pe aeroportul Heathrow din Londra. Zborurile nu au fost perturbate, deoarece “nimeni nu a intrat unde nu trebuia”, iar activitatea aeroportului a funcționat normal. Grupul a declarat că va începe “o revoltă internațională”, în următoarea perioadă.

În Norvegia, aproximativ 12 activiști au blocat pista aeroportului din Oslo, iar în Finlanda, au blocat accesul către zona de securitate a aeroportului din Helsinki și au desenat graffiti pe un perete din afara aeroportului. Activiștii au avertizat că protestul de astăzi “a fost doar începutul” și că urmează o serie de proteste și în alte țări, în următoarele săptămâni. 

Surse: DW, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday