Un sondaj realizat de Reuters/Ipsos, după ce Joe Biden și-a anunțat retragerea precum și faptul că o va susține pe Kamala Harris pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, arată că aceasta ar obține 44% din voturile americanilor, dacă alegerile s-ar desfășura acum, cu 2% mai mult decât Donald Trump, care ar obține 42%.

Totuși, sondajul a fost făcut on-line, cu doar o mie de participanți. Rezultatele sunt ușor diferite de un altul, realizat săptămâna trecută, care indica că doamna Harris ar fi la egalitate cu Trump, la 44%. La momentul respectiv se prefigura deja retragerea lui Joe Biden, dar nu era clar dacă Harris ar deveni candidatul democraților. Într-un sondaj de la începutul lunii iulie Trump conducea cu 1%.

În timp ce sondajele la nivel național oferă indicii importante cu privire la candidatul care va obține cele mai multe voturi la nivel național, tipicul alegerilor americane face ca doar câteva state să încline, de obicei, balanța în Colegiul Electoral al SUA. Trump nu a obținut cele mai multe voturi la nivel național nici în 2020, nici în 2016, când a devenit totuși președinte, având mai multe state cheie decât Hillary Clinton.

Sursă: Reuters

Sursa foto: Wirestock | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday