Incidente violente au izbucnit joi seara în zona Harehills din Leeds, aparent după ce asistenții sociali au extras cinci copii, dintre care unul cu o fractură craniană, dintr-o familie. Nu este clar dacă familia implicată este una de români, dar pe filmele postate pe rețelele sociale se aude clar că cei care răstoarnă mașina de poliție vorbesc limba română.

WY Police car flipped in Harehills, Leeds.
byu/GottsParkLad inpoliceuk

“Să rămână-n istorie! Să vină mascații de la București că și pe ăia-i dărâmăm”, se aud spunând cei care răstoarnă mașina de poliție care venise pentru a-i asista pe aistenții sociali.

@ogbrad Leeds bus fire 18th july 2024 #fyp #news #newsuk #foryoupage #viral ♬ original sound – OGBrad

Ulterior incidentul a luat amploare. Un autobuz cu două etaje a fost incendiat și a ars complet, în timp ce un al doilea a fost avariat. Câteva zeci de polițiști veniți să potolească lucrurile au fost și ei atacați și puși pe fugă de o mulțime din ce în ce mai mare, adunată pe străzile din Leeds.

Autoritățile au cerut rezidenților să rămână în case și au trimis scutieri, iar răscoala s-a risipit. Ministrul de interne, Yvette Cooper, s-a declarat “îngrozită de scenele tulburărilor de la Leeds”. Nici autoritățile, nici presa britanică NU vorbesc despre români, ci doar despre “un incident care a implicat copii și lucrători sociali”. Poliția precizează că atât copiii cât și lucrătorii sociali au fost extrași fără ca nimeni să fie rănit. Potrivit Sky News, care citează un martor din zonă, incidentul “este legat de modul în care sunt  îngrijiți copii localnicilor”.

Surse: Sky News, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday