Detaliile incidentului de luni, despre care s-a aflat la vremea respectivă doar că a avut loc o arestare, au ieșit acum la iveală din documentele înaintate de poliție instanței.

Donnell Tinsley, de 21 de ani, a fost depistat de serviciile secrete americane la două străzi de perimetrul exterior securizat al locului în care se desfășoară Convenția Republicană, în aceeași zi în care Donald Trump și-a făcut prima apariție publică după atentatul de sâmbătă din Pennsylvania.

Din documentele înaintate instanței rezultă că tânărul era înarmat cu un pisto automat Draco, o variantă mult mai scurtă a AK-47, făcut la Cugir și importat în SUA, unde este destul de popular. Pe lângă pistol, el mai avea un încărcător complet, o lanternă, mănuși negre și o mască inspirată din filmul Scream, de asemenea foarte populare în SUA.

Când a fost oprit de polițiști, el a negat că ar avea vreo armă de foc, iar după aceea a recunoscut că nu avea permis de port-armă.

Totuși, el riscă până acum doar o acuzație pentru o infracțiune minoră, care i-ar putea aduce nouă luni de închisoare și o amendă de 10.000 de dolari, deoarece polițiștii nu au putut dovedi că avea intenția de a face vreun rău cuiva.

Securitatea la convenția republicană din Milwaukee a fost consolidată prin ordin al președintelui Biden, a doua zi după atentatul asupra lui Donald Trump din Pennsylvania.

Marți, un bărbat înarmat cu două cuțite, a fost împușcat mortal de poliția locală, la circa 1,5 km de de Convenția Republicană, dar autoritățile au spus că incidentul nu a avut legătură cu aceasta.

Sursă: NBC

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday