Sondajul mai arată că una din cinci companii nu consideră că AI reprezintă, în prezent, o problemă, în timp ce 17,% dintre întreprinderi și-au exprimat dorința să utilizeze inteligența artificială în următoarele luni. “Este probabil ca tendința să capete amploare […] Companiile se așteaptă ca utilizarea AI să le crească productivitatea cu mai mult de 10%“, a susținut un reprezentant al Ifo.

Numărul companiilor care utilizează inteligența artificială a crescut semnificativ în aproape toate domeniile – cu peste 33% în industria auto, electronică, farmaceutică, textilă și a confecțiilor. Dintre furnizorii de servicii, AI este folosită cel mai des în publicitate și cercetare de piață (72%), precum și în IT (aproximativ 60%). În ceea ce privește comerțului cu amănuntul, 22% dintre companii utilizează în prezent inteligența artificială. 

La polul opus, în industria construcțiilor, AI este folosită de numai 11,6% dintre companii. De asemenea, majoritatea întreprinderilor din sectorul construcțiilor (42%)  și ospitalității (40%) s-au declarat sceptice la posibilele utilități ale AI.

Sursă: Comunicatul Ifo

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday