Legea adoptată în această după-amiază de Parlamentul României prevede că, anual, pot fi vânați 426 de urși în scop de prevenție. De asemenea, vor putea fi uciși 55 de urși agresivi considerați un pericol imediat pentru populația civilă: “În vederea prevenirii atacurilor asupra populației umane și a pagubelor materiale cauzate de atacurile de urs, pentru anul 2024 se aprobă recoltarea unui număr de 426 de exemplare de urs brun, care reprezintă nivel de prevenție la nivel național și a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivel de intervenție la nivel național”. Cei mai mulți urși vor fi vânați în Brașov, Harghita, Mureș, Covasna.

Animalele vor fi ucise “de către vânători sub, coordonarea personalului tehnic de specialitate angajat al gestionarului, prin metodele de vânătoare admise”. Proiectul a fost aprobat cu 214 voturi “pentru”, şapte voturi “împotrivă” și 23 de abţineri. Pentru ca legea să intre în vigoare, trebuie să fie promulgată de președintele României.

În prezent, pot fi uciși 220 de urși, potrivit unui ordin emis de Ministerul Mediului anul trecut.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday