FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind suspectul (împușcat mortal de Secret Service) care a încercat asasinarea lui Donald Trump din Butler, Pennsylvania.

FBI încă nu a determinat motivul atacului, iar o sinteză Reuters a tuturor informațiilor cunoscute până acum despre Crooks nici nu prefigurează mobilul acestuia. Intervievat de CNN, tatăl său, Matthew Crooks (53 de ani), a spus că încă încearcă și el să își dea seama ce s-a întâmplat și a refuzat să dea alte informații despre fiul său înainte de a vorbi cu anchetatorii.

Crooks nu a apucat încă să voteze niciodată la alegerile prezidențiale, cele din această toamnă fiind primele la care ar fi avut vârsta legală în acest sens. Registrele alegătorilor arată că el s-a înregistrat ca republican, chiar dacă, în 2021, când avea 17 ani, el a făcut o donație de 15 dolari către ActBlue, un comitet de acțiune politică al democraților.

Familia Crooks locuiește în Bethel Park, o suburbie a Pittsburg, la aproximativ o oră distanță de Butler, locul în care a avut loc mitingul lui Trump. Thomas a terminat în 2022 liceul local, unde a primit un premiu de 500 de dolari de la National Math and Science Initiative.

Un videoclip al ceremoniei de absolvire din 2022 citat de New York Times îl arată pe Crooks primindu-și diploma de liceu în aplauzele colegilor.

Reuters nu a putut identifica eventuale conturi de pe rețele sociale sau orice altă prezență online ale lui Crooks, iar Meta nu a răspuns dacă, eventual, a eliminat vreun conținut legat de acesta.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday