Potrivit Royal Observatory Greenwich (UK), ploaia de meteoriți din Delta Acvaride a început deja din 12 iulie și poate fi observată din emisfera nordică privind cerul nopții spre sud, spre constelația Vărsătorului. Ele sunt produse de trecerea Pământului printr-un flux de pietre și praf cosmic lăsat în urmă de cometa 96P/Machholz, care orbitează o dată la cinci ani în jurul Soarelui. Intrarea particulelor (pietre de mici dimensiuni) în raza de atracție a Pământului provoacă aprinderea acestora în atmosferă.

După data de 17 iulie, când intră pe cer și Perseidele, acestea pot fi observate dinspre constelația Perseu, care, din emisfera noastră, este vizibilă spre N-NE, între miezul nopții și zori zilei. NASA le descrie ca fiind “cea mai bună ploaie de meteori a anului”.

Delta Acvaridele își vor atinge anul acesta vârful în jurul datei de 30 iulie, iar Perseidele pe 13 august, când între 50 și 100 de meteori vor putea fi văzuți pe oră.

Sursă: Sky News

Foto: 92103351 © | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday