Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Bucur Șerban, manager al Spitalului Clinic CF Nr.2 București. Acesta este acuzat de șase infracțiuni de luare de mită, dintre care cinci în formă continuată, și a unei infracțiuni de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

Concret, DNA îl acuză că, în perioada septembrie 2022 – martie 2024, în calitatea de manager al spitalului, ar fi pretins și primit sume de bani de la mai mulți oameni de afaceri care aveau contracte cu Spitalul CF Nr.2. Sumele erau “cuprinse între 5% și 10% din valoarea fără TVA a fiecărei facturi plătite furnizorului/prestatorului de servicii de către unitatea medicală”.

Managerul cerea mita susținând că în acest fel se va asigura “derularea în bune condiții” a contractelor încheiate de oamenii de afaceri cu unitatea medicală. 

“După ce unitatea medicală efectua plățile facturilor emise de societățile comerciale, inculpatul Bucur Șerban, i-ar fi contactat pe oamenii de afaceri, de regulă prin apel pe WhatsApp, și i-ar fi atenționat că s-a făcut plata, aceștia înțelegând din acest mesaj că trebuiau să se prezinte la biroul acestuia și să-i remită procentul cuvenit. Sumele de bani ar fi fost primite direct de inculpat, în biroul acestuia, iar, după plecarea oamenilor de afaceri, managerul Bucur Șerban ar fi verificat cu atenție plicurile primite și ar fi procedat la numărarea sumelor de bani, de regulă sub birou, distrugând, ulterior, plicurile, explică procurorii. 

De asemenea, în perioada august 2019 – aprilie 2021, Bucur Șerban ar fi încheiat 25 de contracte de achiziții publice cu două societăți comerciale pe care chiar el le controla. Astfel, managerul a obținut peste 10,1 milioane de lei, reprezentând contravaloarea produselor și serviciilor livrate către unitatea medicală.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday