George Clooney, unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Democrat și autointitulat “democrat pe viață”, a criticat starea de sănătate a președintelui Joe Biden (81 de ani) și insistența acestuia de a-și continua candidatura, într-un articol de opinie publicat de The New York Times. El s-a alăturat, astfel, altor importanți donatori ai partidului, dar și unui grup de congresmeni și publicații importante din SUA care i-au cerut lui Biden să nu mai candideze pentru încă un mandat de președinte, după performanța sa slabă în dezbaterea cu Donald Trump, din urmă cu două săptămâni.  

Actorul a scris că “îl iubește” pe Joe Biden și că îl consideră “un prieten”: 

“Cred în el și în caracterul său. Cred în morala lui. În ultimii patru ani, el a câștigat multe dintre bătăliile cu care s-a confruntat. Dar singura bătălie pe care nu o poate câștiga este lupta împotriva timpului. Joe Biden cu care am fost, acum trei săptămâni, la strângerea de fonduri, nu era același Joe Biden din 2010. Liderii partidului nostru trebuie să înceteze să ne mai spună că 51 de milioane de oameni nu au văzut ceea ce tocmai am văzut noi. Suntem cu toții îngroziți de perspectiva unui al doilea mandat al lui Trump”, a argumentat Clooney.

Clooney le-a cerut unora dintre cei mai importanți democrați să-i ceară lui Biden să se retragă voluntar din cursă. Actorul s-a adresat în principal președinților democrați din Camera Reprezentanților și din Senat, dar și lui Nancy Pelosi, care a fost aproape două decenii președinte al Camerei Reprezentanților: “Nu vom câștiga în noiembrie cu acest președinte. (…) Joe Biden este un erou; el a salvat democrația în 2020. Avem nevoie de el să o facă din nou în 2024”, a conchis Clooney. 

Actorul a făcut referire la o strângere de fonduri de la jumătatea lunii iulie unde, alături de Joe Biden, de fostul președinte Barack Obama și actrița Julia Roberts, a contribuit la strângerea a 28 de milioane de dolari pentru campania lui Biden.

Astăzi, Nancy Pelosi (84 de ani), fostă președintă a Camerei Reprezentanților și printre cei mai importanți membri ai Partidului Democrat în ultimii ani, a fost întrebată dacă Joe Biden ar trebui să fie, în continuare, opțiunea democraților pentru alegerile din toamnă. Ea a răspuns că este la latitudinea lui să decidă, dar că “noi îl încurajăm cu toții să ia această decizie, deoarece timpul se scurge”.

Sursă alternativă: CNN

Foto: Facebook/Joe Biden

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday