UPDATE.  Misiunea a fost încheiată. Salvamontiștii au încercat inițial să recupereze cadavrul folosind elicopterul, însă, din cauza zonei împădurite și a văii înguste, a fost nevoie de coborârea terestră a salvamontiștilor în prăpastie. S-a luat decizia împușcării ursului, care s-a aflat tot timpul în apropierea victimei.

Știrea inițială: Potrivit Salvamont Prahova, un turist a anunțat la 112 că o tânără a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. News relatează că, potrivit jandarmeriei, bărbatul a cerut ajutorul, transmițând că animalul a atacat-o pe femeie și a târât-o după el.

“O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, a coborât în rapel pe firul văii, unde a găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 metri de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, au precizat salvamontiștii.

Cu puțin timp în urmă, Salvamont Prahova a transmis că salvatorii încearcă extracția cu elicopterul, deși zona este împădurită și valea îngustă, pentru a scurta timpul de recuperare a victimei și a nu mai expune salvatorii montani la potențiale atacuri ale ursului.

A fost emis un mesaj RO-Alert în Bușteni, pentru semnalarea prezenței ursului.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday