Update marți, ora 07: Serviciile de urgență ucrainene precizează că printre victime se numără și trei copii uciși și 13 răniți. O rachetă de croazieră de precizie Kh-101 a lovit inclusiv cel mai mare spital pediatric din Ucraina. Aflat la Kiev, acesta tratează zilnic mii de pacienți, inclusiv bolnavi de cancer. Autoritățile ucrainene au declanșat un amplu efort pentru relocarea pacienților din spital. Atacul de ieri este considerat printre cele mai grave din ultimele luni.

Știrea inițială: 

Potrivit oficialilor ucraineni, cel puțin 20 de persoane au fost ucise după ce Rusia a lansat un atac masiv cu rachete, pe timp de zi, asupra mai multor orașe din Ucraina. În capitala Kiev, cel puțin șapte persoane au fost ucise. Primarul orașului spune că un spital pentru copii a fost lovit în timpul atacului și că acum este evacuat. Nu este clar dacă au fost înregistrate victime, după ce spitalul a fost lovit. Alte zece persoane au fost ucise și zeci rănite în regiunea Krivoi Rog.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care se află într-o vizită în Polonia și care urmează să călătorească în SUA pentru summitul NATO de săptămâna aceasta, a declarat că Rusia a ”atacat în mod masiv” Ucraina. “Orașe diferite: Kiev, Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk, Kramatorsk. Peste 40 de tipuri diferite de rachete. Au fost avariate clădiri rezidențiale, infrastructura și un spital de copii“, a declarat acesta.

Forțele Aeriene Ucrainene spun că Rusia a folosit în atac rachete hipersonice Kinzhal, una dintre cele mai avansate arme rusești. Kinzhal zboară cu o viteză de 10 ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce le face greu de interceptat.

Surse: BBC, Euronews

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday