Olanda – Turcia 

Cel de-al patrulea și ultimul meci din sferturi a fost, în prima jumătate de oră, unul echilibrat, fără niciun șut pe poartă. Turcia a deschis scorul în minutul 35, când Arda Guler a centrat în careu, iar Samet Akaydin a trimis mingea cu capul sub bara transversală a porții lui Verbruggen.

În minutul 55, Arda Guler (Turcia) a executat o lovitură liberă, dar şutul său a nimerit bara. După două minute, Memphis Depay (Olanda) a tras de la 20 de metri, dar mingea a fost prinsă cu ușurință de portarul turc. În minutul 65, Kenan Yildiz (Turcia) ajunge la o minge respinsă la marginea careului și trimite spre poarta olandezilor un șut puternic, apărat cu greu de Bart Verbruggen.

Olandezii au reușit egalarea în minutul 70. De Vrij a primit o centrare în careu de la Depay și a reușit să marcheze cu o lovitură cu capul, de la aproximativ 10 metri. După doar șase minute, Dumfries (Olanda) a trimis o pasă în careu, iar Muldur (Turcia) a înscris în propria poartă. Inițial, olandezul Gakpo fusese desemnat marcatorul golului, dar UEFA a precizat ulterior că a fost autogol. 

Turcii au avut numeroase șanse de a egala pe finalul meciului, dar scorul a rămas neschimbat, 2-1 pentru Olanda, care va întâlni Anglia în semifinale.

În grupe, Turcia a învins Georgia cu 3-1 și Cehia cu 2-1, iar cu Portugalia a pierdut cu 0-3. În optimi, a trecut de Austria cu 2-1.

La rândul său, Olanda a învins Polonia cu 2-1, a remizat cu Franța 0-0 și a pierdut cu Austria, scor 2-3, în grupe. În optimi, a învins România cu 3-0.

Anglia – Elveția

Al treilea meci din sferturile Euro 2024 a început echilibrat, fără vreo ocazie importantă în prima jumătate de oră. Apărarea elvețiană a blocat toate încercările englezilor de a se apropia de poarta lui Sommer. În prima repriză, cele două echipe nu au tras niciun șut pe poartă. După 45 de minute, Anglia avea posesie 54%, iar Elveția 46%. Comentatorii britanici au descris jocul englezilor din prima repriză ca fiind “lipsit de viață”.

A doua parte a meciului a început mai energic, cu englezii în atac, însă jocul s-a calmat după 15 minute. Elveția a fost cea care a avut primul șut pe poartă (Embolo), în minutul 51. Embolo este și cel care a deschis scorul, în minutul 75, din careul mic. După doar cinci minute, Saka a egalat printr-un șut din afara careului, în urma căruia mingea a lovit bara și apoi a intrat în poarta lui Sommer.

Astfel, după 90 de minute, scorul a fost 1-1.

În minutul 109, Harry Kane (Anglia) a fost scos de pe teren și înlocuit cu Ivan Toney, iar ulterior, în minutul 115, a ieșit Phil Foden și a intrat Trent Alexander-Arnold. Shaqiri (Elveţia) a lovit bara transversală direct din corner, în minutul 117. La loviturile de departajare, Akanji este cel care a ratat pentru Elveția.  

Până acum, toate cele trei meciuri din sferturi s-au încheiat după prelungiri sau lovituri de departajare.

În grupe, Elveția a învins Ungaria (3-1) și a remizat cu Germania și Scoția (1-1 în ambele meciuri), iar în optimi a învins Italia cu 2-0. Anglia a învins Serbia cu 1-0 în grupe, și a încheiat la egalitate meciurile cu Danemarca (1-1) și Slovenia (0-0), în timp ce în optimni, a trecut cu greu de Slovacia (2-1). În ultimele 24 de întâlniri, Anglia a pierdut o singură dată în fața Elveției.

Anglia va juca în semifinale cu câștigătoarea dintre Olanda și Turcia. În cealaltă semifinală, Franța va întâlni Spania.

Grafică: Flashscore

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday