DIICOT Giurgiu anunță că, vineri, a desfășurat șase percheziții, în municipiul București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc.

“Din materialul probator administrat a reieșit faptul că doi inculpați și trei făptuitori (care se sustrag urmăririi penale) au procurat din Spania și introdus pe teritoriul țării droguri de risc (canabis) în scopul comercializării către consumatori din municipiul București și județele limitrofe, cu ocazia unor festivaluri de muzică sau a altor evenimente artistice. Astfel, pe parcursul cercetărilor efectuate, la data de 05.06.2024, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant la scurt timp după ce a ridicat un colet, introdus în România prin intermediul unei firme de curierat, în care se afla cantitatea de aproximativ 10 kilograme canabis, porționată în 24 de pungi vidate”, arată procurorii.

Inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. În urma perchezițiilor, au fost ridicate alte 400 grame drog de risc (canabis) și suma de 155.200 euro (cu privire la care există bănuială rezonabilă că provine din activitatea infracțională a persoanelor cercetate).

Foto: DIICOT

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday