“Statele membre vor confirma faptul că viitorul Ucrainei este în NATO, vor face noi anunțuri semnificative cu privire la modul în care vom consolida sprijinul militar, politic și financiar al NATO pentru Ucraina. Acest lucru face parte din procesul de integrare a Ucrainei în NATO”, a declarat pentru Reuters un oficial american care va participa la discuții.

Oficialul american a descris planul ca fiind “o punte către aderare”, precizând că este “unul consistent”. Acesta a adăugat că “acesta este un efort foarte serios de a aduce Ucraina într-o poziție în care va fi pregătită să își asume rolurile și responsabilitățile în cadrul Alianței din prima zi”, subliniind totodată că SUA și unii membri NATO vor anunța noi măsuri pentru a consolida apărarea aeriană și capacitățile militare ale Ucrainei, pentru a o ajuta să continue să se apere”.

Este de așteptat ca președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să participe la întâlnire. Acesta a declarat că summitul din acest an “ar trebui să rezolve problema privind aderarea Ucrainei”.

Sursă: Reuters 

Foto: Wave Break Media Ltd | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday