Hackerul a obținut detalii despre cele mai recente tehnologii OpenAI din discuțiile de pe forumul folosit de angajații OpenAI pe care a reușit să-l spargă, potrivit informațiilor obținute de New York Times, dar breșa de securitate nu a afectat și sistemele în care compania găzduiește și își construiește inteligența artificială.

Directorii OpenAI au dezvăluit incidentul angajaților în timpul unei întâlniri, în aprilie 2023, dar au decis să nu împărtășească informațiile în mod public, deoarece nu au fost furate date despre clienți sau parteneri, iar breșa nu a fost catalogată ca o amenințare la adresa securității naționale. Potrivit informațiilor, hackerul este o persoană privată, fără legături cunoscute cu un guvern străin. Compania nu a informat FBI sau alte autorități.

Totuși, deși compania nu a considerat incidentul ca fiind o amenințare la adresa securității naționale, unii angajați și-au exprimat îngrijorările că atacul ar fi putut fi orchestrat de un adversar al Statelor Unite precum China. Scopul din spatele operațiunii ar fi, într-un asemenea context, de a fura tehnologie folosită pentru dezvoltarea inteligența artificială. Deși AI este în acest moment un instrument aflat lucru și dezvoltare, pe termen lung ar putea pune în pericol securitatea națională a SUA. Ca urmare a acestei situații, au apărut întrebări și îngrijorări cu privire la seriozitatea cu care OpenAI gestionează problemele de securitate.

The New York Times subliniază că temerile că un atac cibernetic asupra al unei companii americane de tehnologie ar putea avea legături cu China nu sunt nerezonabile. Luna trecută, Brad Smith, președintele Microsoft, a dezvăluit cum hackerii chinezi au folosit sistemele gigantului tehnologic pentru a lansa un atac amplu asupra rețelelor guvernamentale federale.

Sursă: The New York Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday