În cadrul unui interviu acordat pentru CNN, Marine Le Pen l-a criticat de Kylian Mbappé, căpitanul echipei de fotbal a Franței, a refuzat să dea afară membrii cu tendințe rasiste din partidul său și a anunțat o schimbare radicală la nivelul susținerii pentru Ucraina, dacă va fi aleasă. 

Marine Le Pen, liderul partidului francez de extremist Adunarea Națională (RN), a promis că prim-ministrul din partidul său va împiedica furnizarea de arme cu rază lungă de către Franța pentru Kiev. De asemenea, aceasta respinge propunerea președintelui francez Emmanuel Macron de a trimite soldați francezi pe teritoriul Ucrainei. 

“Dacă Emmanuel Macron dorește să trimită trupe în Ucraina și prim-ministrul se opune, atunci nu vor fi trimise trupe în Ucraina”, a declarat liderul extremei-drepte franceze pentru CNN. “Prim-ministrul are ultimul cuvânt”.

Totodată, Marie Le Pen a răspuns comentariilor făcute de Kylian Mbappé, în care spunea că nu vrea să reprezinte o țară care nu întruchipează valorile sale și a cerut cetățenilor francezi să voteze împotriva ascensiunii la putere a extremei drepte. 

“Francezii s-au săturat să primească lecții și sfaturi despre cum să voteze (…) Mbappé nu îi reprezintă pe francezii imigranți, pentru că sunt mulți cei care trăiesc cu salariul minim, care nu își permit o locuință și nu își permit să plătească încălzirea”, a declarat aceasta.

Partidul lui Le Pen susține eliminarea dreptului automat la cetățenie pentru persoanele cu părinți străini, dar care s-au născut în Franța. De asemenea, partidul propune limitarea drepturilor imigranților la anumite servicii sociale, inclusiv locuințe. 

Deși este posibil ca partidul extremist să nu obțină o majoritate absolută, Macron va oferi probabil ocazia de a alege următorul prim-ministru al țării. De asemenea, chiar și fără un prim-ministru din partidul RN, orice măsură propusă în parlamentul francez va trebui dezbătută și de către extrema-dreaptă.

Sursă: CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday