Spania și Germania s-au întâlnit în primul sfert de finală al Campionatului European, la Stuttgart, în fața unui stadion arhiplin. În faza următoare, Spania va întâlni în semifinale învingătoarea dintre Franța și Portugalia, meci care se dispută în această seară, de la ora 22.

În prima repriză, partida a fost echilibrată, cu o mai bună posesie pentru Germania. Spaniolii au fost nevoiți să facă o schimbare în începutul meciului. Pedri a fost faultat de Kroos și nu a mai putut continua. Scorul la pauză a fost 0-0.

Spania a reușit să deschidă scorul în minutul 51, prin Dani Olmo, după o pasă a lui Lamine Yamal. După primirea golului, Germania a presat și și-a creat mai multe ocazii de a egala. În minutul 77, Niclas Fullkrug a șutat în bară din interiorul careului. În minutul 81, portarul spaniol Unai Simon a degajat slab o minge, într-un coechipier, care a ajuns la Kai Havertz, dar acesta a șutat peste poartă. Germania a reușit să egaleze prin Florian Wirtz, în minutul 89. Astfel, după 90 de minute scorul a fost egal și s-a intrat în prelungiri. În timpul suplimentar, Spania a înscris prin Mikel Merino în minutul 119 și s-a calificat în semifinale.

Meciul se anunța echilibrat încă de la început. Ambele echipe au câștigat grupele din care au făcut parte. Spania a avut maximum de puncte în grupa B, din care au mai făcut parte Italia, Croația și Albania. Pe de altă parte, Germania a acumulat șapte puncte într-o grupă cu Elveția, Scoția și Ungaria. Bilanțul întâlnilor înaintea meciului din sferturile de finală era unul foarte echilibrat. Cele două naționale s-au întânit de 26 de ori, Spania s-a impus de opt ori, iar Germania de nouă ori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday