În cursul zilei de azi au fost efectuate percheziții domiciliare în șase locații situate pe raza județului Giurgiu, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Direcția Națională Anticorupție transmite într-un comunicat de presă că procurorii au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, a suspecților Mihai Sebe – șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Giurgiu – pentru trafic de influență, împreună cu doi oameni de afaceri nenumiți – pentru cumpărare de influență.

În perioada februarie – mai 2024, Mihai Sebe a pretins printr-un intermediar (martor în cauză), de la cei doi oameni de afaceri, “suma totală de 30.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționari publici din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și că-i va determina pe aceștia să nu dispună măsurile legale care se impuneau cu ocazia unor controale efectuate la societățile suspecților“. Sebe a primit, prin același intermediar, suma totală de 21.250 euro.

La data de 05 iulie 2024, după punerea în mișcare a acțiunii penale, cele trei persoane urmează să fie prezentate Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday