Donald Trump a postat pe rețeaua sa socială, Truth Social, un videoclip în care afirmă, cu referire la Joe Biden, că “tocmai a renunțat, renunță la cursă… și asta înseamnă că o avem pe Kamala Harris. Cred că ea va fi mai bună”, a declarat Trump cu ironie, după care a continuat: “Este atât de patetică, este extrem de rea. V-o puteți imagina.. având de-a face cu Putin, cu președintele Chinei, care este un om feroce, un tip dur…”

Nu este clar pe ce se bazează declarațiile lui Donald Trump, deoarece Joe Biden le-a declarat susținătorilor că nu se va retrage: “Sunt în această cursă până la sfârșit”. Totodată, susținerea față de actualul președinte, observată prin sondajele de opinie, a scăzut.

Preocupările legate de sănătatea președintelui, mai ales asupra acuității sale, s-au intensificat în ultimele luni dinaintea dezbaterii. După evenimentul televizat, au apărut informații că Partidul Democrat ar căuta un alt candidat pentru alegerile din toamnă. Totuși, acestea nu au fost confirmate de surse oficiale. 

Candidatul democrat va fi desemnat oficial la convenția partidului, din august, iar singurul mod realist ca Biden să fie înlocuit ar fi ca el singur să se retragă, scrie Sky News. Principala alternativă ar putea fi vicepreședintele Kamala Harris, în timp ce alte nume indicate sunt Gavin Newsom, guvernatorul Californiei, sau Gretchen Whitmer, guvernatorul statului Michigan.

La momentul actual, președintele Biden nu dă semne că se retrage din cursă și a organizat, miercuri, o ședință online cu 24 de guvernatori pentru a-i convinge că este apt pentru a continua. 

Sursă: Sky News 

Foto: Palinchak | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday