Pe lângă incendiul major care afectează nordul statului american California, alte câteva zeci de focare mai mici se extind periculos, mai ales în zona de prerie, acoperită cu iarbă uscată. “Condițiile din regiunea noastră sunt diferite, în această vară, de cele pe care le-am experimentat în ultimii doi ani. Peria este uscată și, după cum puteți vedea, orice pală de vânt va duce foarte repede la extinderea focului”, a declarat un responsabil din serviciile de urgență.

Pompierii se străduiesc să formeze linii de izolare a incendiului, pentru a împiedica extinderea acestuia spre nord.

California se confruntă cu o secetă istorică, care durează deja de 20 de ani, iar climatologii spun că întreaga Coastă de Vest a SUA trece printr-o proces de aridificare ca rezultat, cel puțin parțial, și al schimbărilor climatice induse de om.

Totuși, în timp doi ani de seceta a fost ceva mai blândă, însă vara 2024 se prefigurează a fi una foarte caldă și uscată. “O situație excepțional de periculoasă este în curs de desfășurare, deoarece am ajuns într-un fenomen climatic torid prelungit, istoric și mortal”, a avertizat Serviciul Național de Meteorologie, care prognozează temperaturi de până la 46 de grade Celsius în următoarele zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday