Investigația a fost făcută de mai multe agenții guvernamentale americane, printre care Administrația pentru Mediu și Administrația pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi. Aceasta a dezvăluit că vehiculele General Motors (GM) fabricate între anii 2012 și 2018 (circa 5,9 milioane) au generat o cantitate excesivă de emisii, mai exact cu peste 10% mai mult decât indicau rapoartele producătorului auto. Din această cauză, compania a fost amendată cu 145,8 milioane de dolari. 

De asemenea, GM și-a asumat să aplice măsurile necesare pentru a reduce emisiile vehiculelor sale. Între mașinile vizate de anchetă sunt 4,6 milioane de pick-up-uri și SUV-uri full-size, fabricate între 2012-2018 și aproximativ 1,3 milioane de SUV-uri de mărime medie, fabricate în aceeași perioadă.

General Motors a oferit o reacție în urma anunțului și a declarat că “a respectat și a aderat în permanență la toate legile și reglementările aplicabile în ceea ce privește certificarea și testarea în utilizarea vehiculelor în cauză”.

În iunie 2023, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier a declarat că General Motors a plătit 128,2 milioane de dolari pentru nerespectarea cerințelor legate de emisii pentru anii 2016 și 2017. 

Sursă: Reuters

Foto: Brad Calkins | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday