Novorossisk, cel mai important port rusesc de la Marea Neagră, a fost atacat cu drone navale. Rușii susțin că au respins atacul, distrugând două ambarcațiuni fără pilot. Potrivit autorităților locale, în urma atacului au fost avariate două spații comerciale și un apartament. Nu au fost raportate alte pagube.

Portul Novorossisk servește drept bază navală a Flotei rusești și este situat în regiunea Krasnodar a Rusiei, în nord-estul Mării Negre, la est de Crimeea. Anul trecut, Rusia a mutat aici o serie de nave din portul din Sevastopol (Crimeea) pentru a le proteja de atacurile ucrainene.

Atacul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei locale 03:00. Autoritățile au avertizat locuitorii din zonă să nu se apropie de ferestre și să se adăpostească. Ulterior, au transmis că riscurile au fost îndepărtate.

Anterior, primarul orașului Novorossisk, Andrey Kravchenko, a avertizat cu privire la eventualitatea unui atac cu drone navale. Străzile din apropierea mării au fost blocate, iar alarma a sunat în oraș. De asemenea, accesul pe plajă a fost restricționat.

Locuitorii au raportat, pe rețelele de socializare, că au auzit explozii.

Anterior, în noaptea de 17 mai, forțele ucrainene au lovit mai multe instalații militare ruse din Novorossisk și Sevastopol.

Surse: Pravda.ua, DW, Tass

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday