Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, a călătorit la Kiev în a doua zi de când Budapesta a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În capitala ucraineană, i-a sugerat lui Volodimir Zelenski să accepte o încetare imediată a focului, pe actualul amplasament al liniei frontului, după care să înceapă negocierile de pace cu Federația Rusă. Orban a mai declarat, la conferința comună de presă cu Zelenski, că nu este un critic al planurilor ucrainene de pace, dar că va dura foarte mult timp până când acestea vor putea fi puse în practică.

Prim-ministrul a ținut să menționeze că nu a insistat asupra acestei propuneri și că a ascultat și acceptat argumentele aduse de președintele ucrainean. La rândul său, Zelenski a apreciat că Ungaria a semnat declarația finală a reuniunii pentru pace, care a avut loc în urmă cu două săptămâni în Elveția. Documentul stabilește că orice tratat de pace între Rusia și Ucraina trebuie să pornească de la integritatea teritorială a celei din urmă. 

Sursă: Pravda

Foto: X/@ZelenskyyUa

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday