Update ora 22:30. Un judecător din New York a amânat până pe 18 septembrie pronunțarea sentinței în dosarul în care Donald Trump a fost găsit vinovat, la 31 mai, pentru 34 de capete de acuzare.

După pronunțarea hotărârii Curții Supreme a SUA, privind imunitatea președintelui, avocații lui Donald Trump au cerut anularea condamnării. Odată cu amânarea de astăzi, este puțin probabil ca, în această vară, Trump să fie condamnat în vreunul din dosarele penale pe numele său. Astfel, el se va putea concentra pe desfășurarea campaniei electorale.

Anunțul judecătorului subliniază implicațiile hotărârii Curții Supreme americane, a cărei majoritate conservatoare a stabilit că președintele are imunitate absolută cu privire la îndatoririle “esențiale”, scrie CNN.

Știrea în formă inițială. Biroul procurorului din Manhattan a declarat că NU se va opune solicitării avocaților lui Donald Trump de a amâna pronunțarea sentinței (inițial programată pentru 11 iulie) în cazul plății banilor pentru a păstra tăcerea actriței de filme pentru adulți, Stormy Daniels. Procurorii au menționat totuși că găsesc argumentele inculpatului nefondate.

Fostul președinte a cerut această amânare pentru a depune o moțiune care să susțină că condamnarea sa ar trebui anulată, după ce, luni, Curtea Supremă i-a acordat imunitate extinsă față de urmărirea penală.

Luni, într-o scrisoare adresată judecătorului Juan Merchan din New York, care prezidează procesul Stormy Daniels, în care Trump a fost găsit vinovat, procurorii au precizat că au primit o solicitare din partea fostului președinte de a amâna ședința în care urma să fie pronunțată sentința. Deși considerăm că argumentele inculpatului sunt nefondate, nu ne opunem cererii sale”, a anunțat procuratura.

Sursă: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday