Anunțul a fost făcut de comisarul australian responsabil de securitatea online, care a subliniat că toate companiile care activează prin intermediul internetului au timp până pe 3 octombrie să ia măsurile necesare. Mai exact, acestea trebuie să prezinte un plan în care să precizeze cum intenționează să protejeze minorii de vizionarea materialelor cu impact puternic asupra lor, înainte să fie pregătiți, cum ar fi filme pentru adulți, materiale cu teme legate de sinucidere și tulburări alimentare.

Conform oficialului, se așteaptă ca toate companiile implicate să coopereze pentru a crea un cod care să stabilească standardele prin care să se verifice dacă conținutul ce urmează să fie vizionat este adecvat. Acest cod va trebui utilizat pentru verificare pe toate platformele, site-urile și aplicațiile care folosesc internet, inclusiv în magazinele de aplicații, pe site-urile web, pe motoarele de căutare, pe platformele de rețele sociale, în serviciile de chat, dar și de jocuri. 

Astfel, minorii ar putea fi verificați prin diferite metode, inclusiv verificarea vârstei, controale parentale implicite și software-uri care estompează sau filtrează conținutul sexual nedorit. Cererea înaintată acum de guvernul australian este al doilea pas dintr-o inițiativă mai largă de protejare a minorilor. Inițial, s-a cerut crearea unor coduri prin care companiile care folosesc internetul să se asigure că previn răspândirea terorismului sau a conținutului de exploatare sexuală a copiilor.

Google, Facebook, Instagram au anunțat că sunt dispuse să colaboreze cu autoritățile australiene. Reprezentanții X și AppStore nu au făcut, încă, niciun comentariu în acest sens. 

Sursa: Reuters

Foto: Lakshmiprasad S | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday