Conform calculelor Reuters bazate pe rapoartele lunare anunțate de producătorul chinez BYD, compania a vândut 426 de mii de autoturisme electrice în perioada aprilie – iunie, cu 21% mai mult față de ianuarie – martie. 

Pentru al doilea trimestru al anului, livrările Tesla sunt așteptate să scadă cu 6%, pe fondul concurenței acerbe pe piața chineză, conform unui sondaj cu 12 analiști. Aceștia anticipează că Tesla va vinde, în final, cu doar 12 mii de unități mai multe decât rivalul chinez. 

Tesla a avertizat încă din ianuarie că livrările de mașini electrice vor crește “într-un ritm semnificativ mai mic” în 2024, deoarece impulsul dat de reducerile de prețuri care au durat luni întregi se diminuează. Vânzările de vehicule electrice fabricate de Tesla în China, în iunie, au scăzut cu 24,2% față de anul anterior, la 71.007 unități, potrivit datelor de la China Passenger Car Association (CPCA). În acest context, grupul american a redus producția celui mai bine vândut autovehicul electric, Model Y la fabrica sa din Shanghai, începând cu luna martie.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday