Potrivit The New York Times, care prezintă largi pasaje din discuțiile de familie de la Camp David, fiul președintelui, Hunter Biden, a fost cel care a insistat cel mai mult pentru continuarea cursei prezidențiale. O bună parte a familiei prezidențiale a criticat modul în care acesta a fost pregătit pentru dezbaterea cu Donald Trump, în toate aparițiile publice de dinainte, Joe Biden folosind un teleprompter, ceea ce i-ar fi redus capacitatea de a vorbi liber și de a improviza. În plus, înainte de dezbatere, el a primit un machiaj care l-ar fi făcut să pară palid, deși președintele este bronzat.

La discuțiile de la Camp David din weekend au participat nu numai soția Jill Biden, principalul sfătuitor al președintelui, dar și copiii și nepoții săi. “Rudele lui sunt foarte conștiente de cât de prost s-a prezentat Joe Biden în confruntarea cu Donald Trump, dar au susținut că el încă poate să arate țării că rămâne capabil să servească încă patru ani”, scrie NY Times.

Dar nervozitatea în rândul democraților, și, mai ales, în rândul finanțatorilor campaniei prezidențiale, crește, iar luni este programat “ceea ce ar putea fi un apel critic cu comitetul național de finanțare, pentru a măsura temperatura și pentru a mai calma nervii”.

Furia democraților a devenit evidentă duminică, mai scrie NY Times, când John Morgan, unul dintre cei mai importanți donatori ai lor și un apropiat de Frank Biden, fratele președintelui, i-a acuzat public pe consilierii acestuia de incopetență și le-a cerut demisiile.

Un sondaj realizat de CBS News după dezbaterea de joi a arătat că 45% dintre alegătorii democrați vor un alt candidat. Doar 27% dintre ei cred că dl Biden are acuitatea mintală și cognitivă pentru a servi ca președinte, un procent în scădere de la 35%, înainte de dezbatere.

O parte a membrilor de frunte a Partidului Democrat și-au anunțat deja susținerea deplină pentru Joe Biden, dar alții au apărut la talkshow-uri și au recunoscut că soarta președintelui este incertă. “Există discuții foarte oneste, serioase și riguroase la fiecare nivel al partidului nostru. Vom rămâne uniți indiferent dacă Joe Biden sau altcineva va fi candidatul la președinție”, a recunoscut un congresman democrat.

Imediat după dezbaterea de joi, cele mai mari trei publicații americane i-au cerut președintelu Joe Biden să se retragă din cursă, “pentru a-și feri țara de pericolul reprezentat de Donald Trump”.

Foto: Tennesseewitney | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday