Update, ora 14.50: Autoritățile consideră că atacul a fost, de fapt, o reglare de conturi între traficanți de droguri.

“Nunta nu a fost vizată în sine, ci oamenii care participau”, a declarat sursa, adăugând că la eveniment se aflau peste o sută de persoane.

Orașul Thionville este situat aproape de granițele cu Luxemburg și Germania. De altfel, orașul vecin – Villerupt, este cunoscut pentru diverse activități infracționale, inclusiv trafic de droguri.

Știrea inițială:

Atacul a avut loc la Thionville, oraș situat în districtul estic Moselle, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei locale unu. Conform presei franceze, trei bărbați cu cagulă și înarmați cu trei puști, două dintre ele de asalt, au intrat în Palatul Eden, în zona unde avea loc o nuntă a comunității turcești din oraș.

Atacatorii au deschis mai întâi focul asupra a trei persoane care se aflau afară și apoi asupra altor câteva din holul de la intrare, iar apoi au fugit cu o mașină. Una dintre victime a murit, iar alte trei sunt grav rănite. Alte două persoane au fost rănite ușor.

Motivul atacului este necunoscut în acest moment, dar a fost deschisă o anchetă de care se ocupă poliției judiciară.

Sursă: BFMTV 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday