Procurorii federali urmează să se întâlnească, duminică, cu familiile victimelor celor două accidente aeriene din 2018 și 2019, în care a fost implicate aeronave 737 MAX, pentru a le informa despre progresul investigației, conform persoanelor chestionate de Reuters. Oficialii intenționează să ceară un punct de vedere și de la rudele victimelor, pe măsură ce iau în considerare cum să procedeze pe mai departe. În cele două accidente, unul în Indonezia și altul în Etiopia, au murit în total 346 de persoane.

Persoane familiarizate cu subiectul, precum și documente consultate de Reuters, arată că procurorii americani au recomandat anterior Departamentului american de Justiție să acuze penal Boeing, pentru încălcarea unui acord din 2021, ce îi impunea să remedieze problemele de siguranță. Până acum, acordul respectiv a protejat compania de acuzațiile penale în schimbul unei amenzi de 2,5 miliarde de dolari, dar numai sub condiția îmbunătățirii practicilor de conformitate și etică.

În urma incidentului din 5 ianuarie 2024, când o ușă s-a rupt cu tot cu o parte din fuselaj, în timpul zborului, autoritățile americane au constatat că problemele de siguranță și calitate sunt încă prezente, deși Boeing s-a angajat să le înlăture.

Avocații companiei au argumentat că o urmărire penală ar fi nejustificată și că Boeing a respectat termenii acordului din 2021. 

Sursă: Reuters

Foto: Patrick Barron | Dreamstime 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday