Protestele au izbucnit în orașul Essen, în anticiparea unui congres, ce va dura două zile, al partidului de extremă dreapta, Alternativa pentru Germania (AfD). Aproximativ o sută de mii de protestatari vor lua parte la demonstrațiile împotriva partidului anti-imigrație și arhiconservator (care a câștigat sprijin în special în partea de est a țării). 

Deși organizatorii susțin că protestele vor fi pașnice, autoritățile consideră că probabil vor apărea violențe din partea celor aproximativ o mie de extremiști de stânga care intenționează, de asemenea, să participe la manifest. Mii de ofițeri de poliție sunt deja prezenți la Essen, pentru a asigura securitatea.

Și până la această oră, a fost nevoie de intervenția autorităților, care au folosit spray-uri cu piper și au atacat cu bastoane un grup mare de protestatari, în orașul Essen din vestul Germaniei. Nu se cunoaște, momentan, dacă există răniți. 

Circa 600 de delegați AfD urmează să se întâlnească într-o arenă interioară, cu co-liderii partidului Alice Weidel și Tino Chrupalla, care caută să fie realeși înaintea scrutinului parlamentar din toamna anului viitor.

AfD este monitorizat de Agenția germană de Informații Interne, fiind considerat o organizație suspectată de extremism de dreapta. Agenția a avertizat că partidul reprezintă o amenințare rasistă, antisemită și anti-democratică pentru Germania. În ciuda avertismentelor, partidul a ocupat locul doi în Germania la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday