Saudi Aramco a transmis că va cumpăra o participație de 10% din asocierea sino-franceză HORSE, care reunește eforturile Renault și Geely (China) pentru dezvoltarea de motoare termice. Comunicatul Aramco evaluează afacerea la 7,4 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că arabii au plătit pentru pachetul lor 740 de milioane de euro, iar Geely și Renault vor păstra câte 45% fiecare. Asocierea Horse Powertrain, care va furniza motoare pe benzină, sisteme hibride și cutii de viteze pentru vehicule termice dispune în prezent de 17 locații de producție și de cinci centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume, între care o parte a uzinelor Dacia de la Mioveni precum și centrul de testare de la Titu. 

“Intrarea Aramco în conglomeratul pentru motoare termice ar putea stabiliza investițiile în producătorii tradiționali de automobile, oferind un suport în contextul tranziției către vehicule electrice”, a scris platforma de investiții Finimize, înainte de anunțul oficial. Investiția vine, de asemenea, într-un moment în care cererea globală a vehiculelor electrice se confruntă cu un recul, pe fondul diminuării sau eliminării subvențiilor pentru achiziție.

Inițial Reuters semnalase că Aramco ar intenționa să cumpere o participație de 20% din conglomeratul care face motoare pe benzină și hibride pentru Renault și Geely.

Foto: Rafael Henrique | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday