Echipa de campanie a lui Joe Biden a transmis fără echivoc că nu se pune problema retragerii acestuia din cursa prezidențială, iar CNN a raportat, citând un consilier al acestuia, că președintele mai vrea o dezbatere în septembrie.

În acest timp, în tabăra democraților panica și consternarea de după prima dezbatere au lăsat loc speculațiilor și analizelor referitoare la cine i-ar putea lua locul lui Joe Biden. “A fost un fel de moment Defcon 1 (nr – declanșarea unui război nuclear). Cel mai important în aceste alegeri sunt preocupările alegătorilor – atât cei nehotărâți, cât și cei de bază, legate de vârsta lui, iar acestea au fost agravate de dezbaterea de joi seara”, a spus un strateg democrat și fost oficial de campanie a lui Obama, citat de The Guardian.

Nicholas Kristof, analist politic liberal, a scris pe rețelele de socializare că Biden ar trebui să se retragă din cursă, lăsând convenția să decidă cine ar trebui să fie nominalizat. El a sugerat că doamna Gretchen Whitmer, guvernatorul Michigan, senatorul Sherrod Brown din Ohio, sau secretarul de comerț Gina Raimondo l-ar putea învinge pe Donald Trump.

Comentatorii americani remarcă faptul că stabilirea unui alt candidat democrat la președinție se poate face doar dacă Biden renunță el însuși la nominalizare, iar contestarea nominalizării la Convenția Democrată din august ar aduce mai mult rău decât bine.

Dezbaterea de joi seara a fost cerută de echipa lui Biden, dar acesta nu a reușit să convingă publicul american că nu este prea învârstă pentru postul de președinte, fiind incapabil să combată energic afirmațiile lui Donald Trump, deși cele mai multe dintre ele au fost neadevăruri dovedite.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday