Noua funcție va fi disponibilă din iulie anul acesta pentru proprietarii a aproximativ două milioane de modele Audi fabricate începând din 2021, echipate cu sistemul de informare de generația a treia (MIB 3). Funcția va permite șoferului să asculte informațiile pe care își dorește să le cunoască, în siguranță, în timp ce conduce. Noile vehicule precum Q6 e-tron 1 și viitoarele modele electrice E3 1.2, care vor fi lansate anii următori, vor fi dotate cu ChatGPT ca o extensie a asistentului Audi.  

Odată cu integrarea perfectă a ChatGPT în sistemul nostru de control vocal, combinăm punctele forte ale ambelor aplicații. Pe lângă o serie de funcții controlate prin voce, clienții noștri vor beneficia acum de acces simplu și sigur la cunoștințele bazate pe inteligență artificială. Acesta este următorul pas către o experiență de cea mai bună calitate în autovehiculele Audi”, a declarat un vicepreședinte Audi.

Asistentul vocal poate fi activat ca și până acum spunând “Hei Audi” sau folosind butonul “apăsați și vorbiți” de pe volan pentru a-i pune întrebări. Asistentul Audi recunoaște automat dacă trebuie să execute o funcție a vehiculului, să caute o destinație sau, de exemplu, să furnizeze prognoza meteo. 

Sistemul Audi trimite întrebări către ChatGPT numai atunci când nu poate răspunde la întrebările legate de cunoștințe generale, iar astfel sunt strânse toate funcțiile și informațiile necesare la un loc. În ceea ce privește securitatea datelor, pentru a asigura o confidențialitate optimă, Audi subliniază că toate întrebările și răspunsurile sunt șterse după procesare. De asemenea, ChatGPT nu are niciodată acces la datele vehiculului.

Comunicatul Audi

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday