Departamentul de Justiție a inculpat 193 de persoane, dintre care 76 de medici, asistenți și alte cadre medicale, în urma unor percheziții în 32 de districte.

O schemă ilegală a presupus distribuirea ilegală a milioane de pastile Adderall, care în mod obișnuit sunt prescrise persoanelor cu ADHD și care conțin amfetamina. Oficialii americani au transmis că faptele ilegale ar fi contribuit la penuria de Adderall din ultimii ani. 

Altă fraudă, de 176 de milioane de dolari, a fost legată de tratamentul pentru dependenții de droguri și alcool. În acest caz, o persoană este acuzată că a facturat ilegal tratamente care fie erau inadecvate, fie inexistente în programul federal Medicaid, a declarat procurorul general al Statelor Unite. Totodată, 36 de persoane au fost inculpate pentru că au prezentat cereri false, de 1,1 miliarde de dolari în total, pentru servicii de telemedicină. 

Sursă: Reuters

Foto: Stanislau V | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday