Joe Biden și Donald Trump s-au confruntat joi seara (vineri dimineața, pe ora României), la CNN, în ceea ce ar putea fi singura dezbatere directă a campaniei electorale americane. Cei doi au dezbătut teme importante de politică națională și internațională, dar fără a aduce cu adevărat puncte noi de vedere. Ceea ce a contat cu adevărat a fost modul în care și-au prezentat ideile, cu un Donald Trump care a reușit să se abțină de la a-și întrerupe adversarul (așa cum a făcut la dezbaterile din 2020) și cu un Joe Biden care a convocat această dezbatere pentru a-și demonstra acuitatea mintală și faptul că vârsta nu îl face nepotrivit pentru un al doilea mandat și pare a fi eșuat complet exact din acest punct de vedere.

CNN: “Democrații sunt în panică după performanța președintelui Joe Biden la dezbaterea de joi seară, care a stârnit chiar semne de întrebare dacă acesta ar trebui să rămână candidatul partidului pentru prezidențiale.

Publicul amercian a văzut un Biden cu o voce domoală, estompată, uneori cu privirea pierdută și care părea că și-a uitat gura deschisă. S-a chinuit să-și ducă ideile până la capăt și n-a fost capabil să dea replici pe probleme (precum avortul) în care democrații erau în avantaj.

În câteva minute de la începerea dezbaterii, democrații au început să realizeze cât de prost merge aceasta pentru ei – “Biden arată groaznic și se aude groaznic. Este pur și simplu incoerent”, a spus un democrat care a lucrat în Administrația Biden. “Oribil”, a spus un alt democrat. “Suntem f***ed”, a exclamat un altul, care a fost implicat în mai multe campanii electorale.

Pe măsură ce dezbaterea se apropia de final, întrebarea care s-a profilat a fost una singură: Ar trebui democrații să găsească un alt candidat?“.

Cât despre Donald Trump, el a insistat pe tema imigrației, repetând afirmațiile false cu care continuă să își facă campanie, dar a părut conștient de faptul că nu are nevoie să riposteze mai dur la ceea ce spune Biden, deoarece prestația acestuia a fost în favoarea sa. Totuși, la final, Donald Trump l-a numit pe Biden “plângăcios”, a spus că armata nu îl respectă și că “Ucraina nici nu ar fi trebuit să se întâmple”.

CNN mai arată că unul dintre motivele importanței acestei dezbateri este acela că ea are loc înainte ca ambii candidați să fie oficial nominalizați de convențiile lor. Convenția Națională Democrată va avea loc pe 19 august la Chicago, iar cea republicană pe 15 iulie, în Milwaukee.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday