În urma consultării cu profesioniștii din domeniul medical, autoritățile orașului New York, care are cel mai mare district școlar al națiunii, au decis să interzică utilizarea telefoanelor în școli, pe fondul îngrijorărilor legate de sănătatea mintală a elevilor.

Copiii noștri sunt pe deplin dependenți de aceste telefoane, trebuie să facem ceva în privința asta“, a declarat David Banks, cancelarul școlilor din New York City , într-un interviu. “Folosirea telefonului în timpul zilei de școală a devenit nu numai o distragere a atenției, ci o dependență. Recunoaștem că asta e o problemă majoră“, a mai precizat Banks.

În 2015, primarul de atunci a New York-ului, Bill de Blasio, a renunțat la interdicția totală a telefoanelor mobile în școlile orașului, implementată de predecesorul său Michael Bloomberg. De atunci și până în prezent, fiecare director avea dreptul să stabilească propria politică privind telefoanele mobile. Drept urmare, școlile din New York au folosit o varietate de abordări, de la colectarea telefoanelor elevilor la începutul zilei sau interzicerea utilizării dispozitivelor pe parcursul orelor.

Banks a spus că noile reguli, care vor fi anunțate integral luna viitoare, vor afecta aproximativ 915 mii de elevi și vor permite dispozitivele în perimetrul școlilor, dar utilizarea lor nu va fi permisă în timpul orelor, pentru a liniștii părinții îngrijorați: “În momentul în care școala se termină, copiii pot comunica cu familiile lor“.

Kathy Hochul, guvernatorul democrat din New York, a transmis că intenționează să urmeze exemplul orașului și să propună o nouă legislație care ar interzice smartphone-urile în școlile din întreg statul.

În California, guvernatorul Gavin Newsom a promis săptămâna trecută că va limita utilizarea smartphone-urilor în timpul zilei de școală. Consiliul școlar din Los Angeles – al doilea cel mai mare district școlar american – a aprobat recent restricții care vor intra în vigoare în ianuarie. Ron DeSantis, guvernatorul Floridei, a implementat o măsură similară anul trecut.

Surse alternative: The Telegraph, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday