Agențiile oficiale ruse, care citează autoritățile locale, spun că, pe lângă cele două persoane decedate, o a treia persoană este căutată, iar printre cele 40 de persoane rănite se află și un copil, aflat în stare gravă. Imaginile publicate de presa de stat din Rusia arată mai multe vagoane căzute pe o parte într-un șanț, lângă o pădure. 

Trenul se îndrepta către portul Novorossisk, de la Marea Neagră, și plecase din orașul Vorkuta, din apropierea Cercului Polar Arctic, într-o călătorie de cinci zile. Guvernatorul republicii ruse Komi a precizat că, din primele informații, 9 dintre cele 14 vagoane ale trenului au sărit de pe șine, iar o parte dintre ele s-au răsturnat. 

În republica Komi, s-a instituit stare de urgență, iar echipele medicale intervin inclusiv pe cale aeriană. Autoritățile nu au oferit încă o cauză exactă a accidentului, dar iau în calcul eroziunea terasamentului, din cauza precipitațiilor abundente.

Accidentele de tren sunt destul de rare în Rusia, dar, de la debutul invaziei rușilor în Ucraina, căile ferate ruse, utilizate masiv de armată, s-au confruntat cu numeroase acte de sabotaj.

Surse alternative: TASS, The Moscow Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday