Meteorologii au emis o avertizare de Cod Galben de instabilitate atmosferică, care intră în vigoare azi la ora 13:00 și este valabilă până mâine dimineață. Va afecta jumătatea vestică a Olteniei, Banat, Crișana și vestul Transilvaniei, precum și zona Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

Se vor manifesta averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50-70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Separat este valabil și un Cod Galben de caniculă, pe parcursul zilei de azi. Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei și se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34-35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday